Reissuja/Matkoja

Venemessut

Naantalin Lauantai aamu valkeni helteisen lämpimänä. Kylpylän rannasta lähti kävelypolku kohti keskustaa ja vanhaa kaupunkia. Kohti messutapahtumaa. Reitti oli kuanis. Kuljimme seuraillen merenrantaa. Toisella puolen polkua oli massiivisia rantakallioita. Hyvä levähdyspaikka. Näimme myös ihania rantahuviloita meren äärellä.

Nyt on suu messingillä. Näin paljon veneitä. Uusia ja vanhoja. Yksi puute. Missä on purjeveneet? Kyllä sitä voisi moottoriveneelläkin seilata. Purjeveneellä purjehtimen on tänä päivänä ekologinen vaihtoehto. Kiva täällä on olla. Puitteet ovat mahtavat. Sää kuin morsian ja paljon katseltavaa.

Mitäs sanotte tästä? Vene näyttää vaihtoehtoiselta kesäkodilta. Varmasti kaikki mukavuudet kohdallaan. Hintalappukin roikkuu perässä. Mieheni huomasi, että olemme käytettyjen veneiden osaltolla. Siihen minä tuumasin meidän olevan oikeassa paikassa.

Tämän veneen sisustus on mieleiseni. Pidän puisesta sistuksesta. Tosin siinä on paljon huolettavaa, että pinnat pysyy hienossa kunnossa. Jotenkin puupinnat tuovat mieleen nostalgisen tunnelman. Miten ennen seilattiin sinisiä järvenselkiä.

Ihana kesäfiilia. Merimaisema. Aurinko porottaa. Veneitä paljon katseltavana. Haaveita mielessä monia.

Laitureissa veneitä pajon. Valinnan varaa olisi. Ei ole mitään ruuhkaa. Voi rauhassa katsella ja tuumailla.

Tuossapa kahdelle aikuiselle sopiva pikku vene. Juuri sopiva sisämaan järville. Olisi mukava lähteä kalastamaan kesäisenä aamuna juuri kun aurinko nousee. Lintujen laulua koko maailma täynnä. Soutaen hiljaa. Moottoria ei tarvita. Tai läheisille saarille eväsretkelle ja uimaan. Sytyttämään nuotio makkaran paistoa varten. Aina ei tarvi haaveet olla suuria. Meri on vain suuri ja seilaaja tarvitsee isomman veneen.

Rannan romanttista tunelmaa. Nyt olisi tauon paikka. Alkaa helle uuvuttamaan, mutta rantaravintolat ovat tupaten täynnä. Jaksetaan vielä vähän kävellä.

Vihdoin löytyi viehättävä ravintola. Kylläpä maistui kylmät juomat jääpaloilla höystettynä. Jälleen tuntuu kuin olisimme etelänlomalla.

Viehättävä. Vähän Japanilainen tunnelma. Kirsikankukat kattona. Varjoisaa ja hämärää. Lyhtykin sytytetty. Nyt levätään ja sitten katselaan lisää. Ehkä kiertelyä vanhassa kaupungissa.

Mervin matkassa Naantalissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *