Arkea

Naantali

Naantalin satamaa lahden toisella puolella vartioi Kultaranta. Presidenttimme kesäasunto. Sanoisinko linna, koska se näyttää ylväältä ja arvokkaalta. Tänä kesänä siellä tehdään remonttia. Me olemme joskus käyneet opastetulla kierroksella linnanpuistossa. Kauniita ja tyylikkäitä istutuksia kaikkialla.

Rannassa on säilytetty romanttinen kesäkioski. Kaikenlaista herkkua myytävänä. Pöydät ja tuolit houkuttelevat istumaan ja nauttimaan kylmästä, virkistävästä jäätelöstä. Onhan kuuma kesäpäivä. Istuessa ja levätessä voi nauttia kesäisestä merimaisemasta.

Kävelykierroksella vanhassa kaupunginosassa. Kurkistimme erään pizzerian sisäpihalle. Sieltä löytyi salaperäinen ovi. Mihin se johtaa? Mitä sieltä löytyy? Ovi on lukittu. Ei pääse sisälle kurkistamaan. Ehkä se on vain tavallinen kylmäkellari. Kauniilta se näyttää holvikaari ovineen.

Keltainen huvila piilossa ikivanhojen puiden katveessa. Valkoiset sireenit tuoksuvat pihalla. Kukassa oleva suuri puu on myös kaunis. En erota, mikä se on? Olisiko se omenapuu? Taloa ympäröi kaunis aita ja portti taloon käy meren puolelta. Talo on suojassa uteliailta katseilta. Huokuen rauhaa ja turvallisuutta.

Punainen ja valkoinen talo vastakkain. Kapea kujanne välissään. Mukulakivillä päälystetty. Huolella hoidetut talot. Kauniit ikkunaruudut katselevat kulkijaa. Ainoa moderni asia on ilmalämpöpumppu. Tällä säällä varmasti tarpeellinen.

Kuljemme leveämmällä kadulla. Varmaankin vanhankaupungin pääkatu. Keltaisia taloja molemmin puolin. Punaiset pelargoniat ikkunoilla tuovat oman tunnelmansa katukuvaan. Taloissa on pieniä liikkeitä ja kahviloita. Lyhdyt katuvaloina. Kaunista, kun illat pimenee ja kesä vaihtuu syksyyn. Varmasti myös hiljaista, kun turistien lomat loppuu.

Ompa viehättävä koti. Vaalenpunainen unelma. Sininen ovi, jota koristaa kukkakranssi. Oven päällä kaunis sadekatos. Ikkunalla kaksi lamppua. Katso talon seinustalla olevaa pöytä/tuoliryhmää. Pöydällä vaaleanpunaisia kukkia. Tuohon haluaisin istahtaa ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. Miettiä maailman menoa. Koti vaalenpunainen unelma. Voi vain arvailla, miltä kodissa sisältä näyttää? Mitkä huoneet ovat yläkerran pikkuisten ikkunoiden takana?

Museomiljöö. Olemme joskus kauan sitten siellä vierailleet. Jätetään käynti toiseen kertaan. Kaunista on täälläkin.

Sinisten talojen kortteli. Muistelimme, että täällä oli joskus viehättävä kahvila. Ei ollut enään. Nyt portti oli visusti suljettu. Asukkaat nauttivat elämästä omassa rauhassaan. Huomaatko tuon parvekkeen. Onkohan sieltä näköala kauas? Siellä olisi ihana istuskella aamukahvilla ja vain nauttia olostaan.

Vielä yksi puutarhakatu. Niin on viehättävän kaunista täälläkin. Suuret puut varjostavat talojen pihoja. Viilentävät oloa tältä helteellä. Ehkä siellä istuskellaan ja nautitaan kylmää jääteetä?

Paluumatkalla kylpylään kokeiltiin ihanaa lepotuolia. Ostetaanko? Ihanan rentouttavaa. Taitaa jädä tällä kertaa ostamatta.

Paluumatkalla huomasin polunvarrella maalatun kiven. Siinä lukee tärkeä elämänohje. Ajatus täytyy pitää mielessä, kun tempoilee kaiken kiireen ja hulinan keskellä. Sinä riität! Niin tekee sen, minkä ehtii. Ei yhtään enempää. Annetaan aikaa itselle ja unelmille.

Kylpylän kuohut ja sauna teki hyvää päivän maratonkävelyn jälkeen. Bufeepöydässä nautimme illallista. Oli mukava päivä. Kylpylän puiston kesäistä kauneutta. Minäkin kesämekossani. Mekkokausi on avattu.

Sunnuntai aamupäivä. Kotimatka alkakoon. Kiitos viikonlopusta! Oli mukavaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *