Arkea

Pionit

Pionit pihani kruunu. Kuninkaalliset ja arvokkaan näköiset. Alkukesän sulostuttajat. Vaaleanpunainen nupullaan. Pienemmät nuput vaaleanvihreässä peitossaan. Odotan ja odotan niiden puhkeavan kukkaloistoon. Nuppukin on kaunis ja täyteläinen.

Tummanpunainen jo aukaisee ensimmäistä kukkaansa. Kohta jo aukeaa. Paljon on kukkia tulossa. Nuput ovat raskaita ja suuria. Niitä täytyi tukea pensastuella. Auttaa varsia kannattelemaan kukintojaan.

Yhtenä aamuna kukka on avautunut. Voi, ihanuus! Mehiläinen myös nauttii kukan medestä. Tervetuloa pörriäiset nauttimaan kukkaloistosta.

Vaaleanpunainen on avannut monta kukkaansa. Näyttävän näköiset. Niin suuret ja terälehdet monessa kerroksessa. Nuppujakin vielä. Eilinen rankkasade piiskasi kukkia. Hyvin selvisivät. Hurmaava tuoksu leijailee tuulen mukana perennapenkistäni. Puutarhurin unelma on täytynyt. Iltaisin kiertelen pihamaalla, nauttien kaikesta kauneudesta. Kastella täytyy myös. Varsinkin Hellepäivät olivat rankkoja kukille. Nyt ne palkitsevat hoitajansa kukkimalla, mitä kauneimmin.

Tummanpunaiset pionit olen hakkinut viimeisenä. Nyt ne kukkii mahtavasti. Kilpaillevat ruusun kanssa kauneudellaan. Kukka muistuttaakin ruusua.

Pihanvartijakin on paikalla. Onneksi sille ei kelpaa pionit. Talvella se kalusi vähän jokaista pensasta. Söpö se on. Ei voi kieltää. Onneksi tuo pupu näyttääkin olevan naapurin pihalla.

Huomenna alkaa Juhannus. Millaisia kukkia teillä on kukkimassa? Onko teilläkin pioneita? Juhannusruusut sade hakkasi pilalle. Onneksi on muita ihania kukkia. Sää taitaa sittenkin olla kohillaan. Suuremmat sateet ainakin on loppumassa. Nautitaan pyhistä kukin omalla tavallaan.

Hyvää Juhannusta kaikille! Iloa ja aurinkoisia päiviä! Kiitos lukijoilleni!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *