Pullapäivä
5dl maitoa lämmitetään
hiiva siinä herätellään
2 munaa joukkoon vatkataan
2dl sokeria mukaan tarvitaan
suolaa ja kardemummaa makua antamaan
200g sulaa keltaista margariinia joukkoon sekoitellaan
vuorotellen valkoista Anni Helenaa vaivataan
Siinä taikina ihana saa liinan alla kohota.
Sitten leipomaan! Pikkupullia taikinasta muotoillaan.
Laitan ne pellille lepäämään. Pullat pian kohoaa.
Keskelle pullaa lasilla painetaan ja munalla voidellaan. Koloihin sitruunarusina
rahkaa laitetaan ja paistetaan. Pian tuosuvat makoisat pullat. Maistetaan.
Harjoitus kattaus pääsiäispäivän kahvitteluun.
Mitäs sanot?
Leipominen on aina mukavaa.Taikinan tekoa voi runomuodossakin ajatella. Arjen askareista tulee mukavampaa. Kaupanpäälle saa pullantuoksuisen kodin. Juhlapyhien odottaminen saa minut aina inspiroimaan ja kokeilemaan.
Ajattelin sinua kirjoittaessani. Toivon, että innostuit.
Pullan historiaa lyhyesti: Suomen pappiloihin ja kartanoihin pulla saapui 1700 luvulla Ruotsista.
Siellä alettiin leipoa ensimmäiseksi laskiaspullia.
Minun mummoni leipoi ” vehnästä ”. Rahkapullia leivottiin jo karjalassa. Kertoi anoppini.