Uncategorized

LUMPHINI PARK

Keskellä Bangkokia sijaitsee laaja vehmainen puisto. Lumphini, kaupungin keuhkot. Sinne ei kuulu suurkaupungin hälinä. Täällä pääsee pakoon melua ja ruuhkaa. Mekin lähdimme taksilla kohti puistoa nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta. Usein aamuisin näkee thaimaalaisia taij liikunta harrastuksissaan. Joskus saattaa nähdä myös leijaa lennätäviä lapsia.

Tässä aamuvoimistelun mallia. En ihan pysynyt tasapainossa. Pitää vielä harjoitella. Löysimme myös kiinalaisen paviljongin. Ihana, mutta kovasti kaipasi remonttia. Onneksi kaunis kukkapuu kaunisti sitä. Eikö olekin kaunis?

Puistosta löytyy kaksi järveä, joiden rannoilla on hyvä levähtää. Sieltä löytyy penkkejä ja pöytiä omien eväiden syöntiin.

Jävimaiseman rauhaa. Tyyni vedenpinta, johon poutapilvet heijastuu. Huomaatko linnun järven yllä? Katso sen liitoa, kuinka sen siipien kärjet on hienosti liidon aikana. Ja pyrstö kuin peräsin, joka ohjaa oikeaan suuntaan.

Järvissä asuu varaaneja. Aikamoisen näköinen. Ei se paljon ihmistä hätkähdä. Jotkut jopa ruokkii niitä. En haluaisi lähemmin tustua siihen. Entä sinä? Silittäisitkö sitä?

Tämä on minun lempi kuvani. Thaimaalainen, joka viettää hetkeä hiljaisuudessa. Varjossa auringon kuumilta säteiltä. Voitko astia harmonian, joka kuvasta välittyy? Kauneus! Jävi ja palmut, jotka heijastavat vihreyttään veden pintaa. Tyyntä. Tuulikin lepää iltapäivän lämpimässä. Ihminen omassa rauhassaan. Itsensä kanssa.

Vanhat baniapuut kävelyreittimme varrella. Ne seisovat tukevasti juurillaan. Sään armoilla. Puut ovat kestäneet kuumat, kuivuudet ja monsuunisateet. Mahtavia katseen vangitsioita.

Puiston kukkaloistoa. Mekin istuimme järvenrannalla juomatauolla. Rauhasta nauttien, ennekuin sukeltaisimme kaupungin vilinään. Kiva retkipäivä. Rauhaa, lepoa ja kauneuta. Piditkö tästä päivästä?

Lounasta odotelessa kuuman päivän jälkeen ja tietysti myös viilentävää juomaa. Vielä vähän lomaa jäljellä. Jatkan vähän täältä Bangkokista blogia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *