Uncategorized

CHAO PHRAYA RIVER

Chao Phraya äitijoki. Yksi Thaimaan suurimmista joista. Ping ja Nang joet saavat alkunsa Laosin ja Myanmarin rajamailta.

Chao Phrayan alkukohdaksi katsotaan Ping- ja Nang jokien yhtymäkohtaa Nakhan Sawanin provinsissa. Sieltä se kulkee 372km matkan keskitasangon poikki ja laskee Siamin lahteen. Bangkok perustettiin 1700 luvun loppupuolella jokivarteen. Joki elämänlanka, jota kulkivat kauppalaivat ja ihmiset omilla veneillään. Jokilaivalla näet enemmän. Paalutaloja, joissa elää thaimaalaisia omaa arkeaan. Suuria kauniita temppelialueita. Jokilaivoilla pääset helposti siirtymään paikasta toiseen. Näin vältät suurkaupungin ruuhkat.

Paalutalo koteja. Pyykitkin kuivuu narulla. Huomasitko pikkuiset patiopuutarhat. Kukkia ja varmaan myös hyötykasveja. Nähtiin myös lapsia joessa leikkimässä ja vilkuttamassa ohi kiitäville veneille.

Ohitimme jokiveneellä China Townin. Tässä voit jäädä myös kyydistä Me jatkoimme hotellille.

Jokivarren temppeli.

Ravintolalaivoja illan hämärässä.

Perjantai illan huumaa. Mahtava Chao Phraya eli Menamjoki on edelleen tämän suurkaupungin läpi virtaava pääväylä. Lisää Bangkokin reissua seuraavassa blogissa. Mukavaa, jos kiinnostuit matkastani. Voit vinkata myös muille kiinnostuneille.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *