Runoja ja tarinoita

Pääsiäisnoita

Torstai 28.3.-24

Kaukana täältä satumetsän tuolla puolen kohoaa korkea vuori. Sen huippu kohosi yli pilvien. Vuorta kutsuttiin Kyöpelinvuoreksi. Siellä asusteli useat pääsiäisnoidat, jotka pitivät siellä noitakokouksiaan ja viettivät Pääsiäistä.

Kihara, kähärä, käppyräisen männyn alla oli vinomuotoinen mökki. Siellä asusteli noita nimeltään, Eulaalia. Se oli lyhyenlainen. Väkkäräsäärinen, mutta nopea. Nenässä sillä oli iso syylä. Kaverina sillä oli pikimusta kissa. Taikakissa. Kissa nimeltään, Miu – Mau. Kissaa silittäessä sen turkki kipinöi ja silmät salamoivat.

Tietenkin kaikilla noidilla on kulkupelinä luuta. Luudallaan Eulaalia lensi, vaikka maailman ääriin. Luuta totteli vain taikasanaa: Ankuta – rankuta – rillit – ruu ja sitten lähdettiin matkaan. Eulaalia ohjasi luudanlentoa ja kissa Miu Mau istui luudan takana, pitäen perää. Noidat rakastaa kahvinjuontia, silläpä Eulaalian luudassa roikkui nokinen kahvipannu. Erikoista oli, että kahvi kiehui kuumana kaikenaikaa. Se oli sitä noitien taikakonsteja.

Torstaina ennen Pääsiäistä Eulaalia lähti lentomatkalleen. Se etsi väriaineita taikamaaliin. Maalit se lahjoittasi pääsiäispupulle munien maalaamista varten. Punainen maali oli jo valmiina. Nyt täytyi etsiä vihreää väriä ruohoa keräillen. Keltaista kukkien keskustoista. Valkoista vakovuokkojen terälehdistä ja kaikkea löytyi. Yhdistämällä eri värejä saisi kauniita pastellisävyjä. Jotain kuitenkin puuttui? Harvinaista kultaistakukkaa ei löytynyt mistään. Mistä nyt saataisiin kultaväriä? Ei taida, nyt noitakonstit auttaa? Kukinta on varmaa myöhässä? Yötkin ovat olleet kylmiä täällä vuorella. Toinen vaihtoehto on, että toiset noidat ehtivät ennen minua, mietti Eulaalia. Täytyy miettiä!

Noidan pääsiäisjuoman aineksia on kerätty mukaan. Kastematoja, sammakonkutua, kalansuomuja, sieniä ja mämminmaltaita ostin kaupasta. Kaupassa minua vähän kummasteltiin. Nyt luuta kotia kohti. Miauu, sanoi kissa. Sekin tahtoi jo kotiin lämpimän uunin viereen nukkumaan. Eulaalia ei saannut unta. Se mietti kultamaalin salaisuutta.

Tarina jatkuu Pääsiäispäivään saakka (sunnuntai). Lapsille, aikuisille , jokaiselle pääsiäistarinoista pitäville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *