Runoja ja tarinoita

Joulukalenteri päivä 24

Jouluaattoaamu. Jouluhiiren kattilassa porisi riisipuuro. Jouluhiiri hyräili itsekseen. Puuro tuoksui hyvältä ja on kohta valmista nautittavaksi. Jouluhiiri kauhoi puuroa pikkuiseen kippoon ja maistoi sitä. Kerrassaan herkullista. Pian kulho oli typötyhjä ja vatsa tuntui täydeltä. Nyt jaksaa odotella illan herkuttelua. Kipaisenpa katsomassa, onko joulukuusi paikallaan. Jouluhiiri aukaisi oven ja mitä ihmettä? Kelkka oli palautettu omalle paikalleen. Kelkan istuimella oli kuusimuotti ja ruskea herkullinen joulupipari. Mitä vielä? Siellä oli myös lämpöiset lapaset. Onko ne minulle, hämmästeli Jouluhiiri. Kortissa lukee Jouluhiiri. Kiitos Mörkyli!

Jouluhiiren on aika nousta kaikki kaksikymmentäneljä porrasta ullakolle saakka. Nopeasti se kävi Jouluhiiren vikkelillä tassuilla. Ullakolla se katsoi ikkunasta kohti kirkasta taivasta. Jouluhiiri kohotti taikakiikarit silmilleen ja katsoi. Taivaalla näkyi tähdenlento. Ei se ollut tähti. Siellä lensi Pukki poroineen. Petteri poro johti tokkaa oikeaan suuntaan. He lensivät ääntä nopeammin ja saattoivat näyttää tähdenlennolta. Hyvää matkaa Pukki, huokaisi Jouluhiiri.

Jouluhiiri kuuli pieniä arkoja askeleita portaissa. Joku oli tulossa. Hento ääni kuiskasi, saanko viettää Joulua luonasi? Se oli Mörkyli. En ole ilkeä. Halusin vain, että minut huomataan. Olen, niin yksinäinen. Toin sinulle kaikki lainaamani tavarat takaisin. Toivon, että sinulle on lapasista iloa? Tottakai, lapaset tuntuivat lämpimiltä. Talven pakkaspäiviä riittää vielä. Olet tervetullut viettämään Joulua minun ja ystävieni kanssa.

Täällähän kaikki jo ovat. Hiiriserkut, Metsänhaltijatonttu ja pikkuinen kettu ystäväni. Katsokaa olemme saanneet uuden ystävän jouluvieraaksemme. Tänään iloitaan, onhan nyt Joulu. Tanssitaan, lauletaan ja syödään herkkuja. Kuusipiparista riittää kaikille ja muitakin herkkuja olen leiponut.

Pikuiset hiirilapset laulpovat heleästi. ” Joulu on tullut, Joulu on tullut salaisuuksien aika. Ystävysten ympärille tehdään joulutaika…”

Hyvää Joulua Jouluhiiri, sanoi Mörkyli. Hyvää Joulua Mörkyli, sanoi Jouluhiiri. Mörkyli kuiskasi Jouluhiiren korvaan ihan hiljaa, ettei sitä muut kuulleet. Oikeastaan nimeni on Simo.

Kipitä Jouluhiiren jalan jälkiä ullakolle. Sieltä löydät kirjaimen N. Saitko lauseen valmiiksi. Kyllä, siinä lukee: Nyt Joulu tuli hiiren kotiin!

Jaksoitko koko matkan Jouluhiiren seurassa? Olisin kovasti iloinen kommenteista. Hyvää Joulua kaikille!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *