Runoja ja tarinoita

Joulukalenteri päivä 20

Sää on mitä mainioin ulkoiluun. Lunta on paljon. Jouluhiiren pikkuinen polku kiemureteli suuren talon pihalla. Se nautti kirpeästä pakkassäästä. Maisema oli kuin juhlapuvussaan valkoisessa lumipeitteessään. Jouluhiiri teki monta lumienkeliä koskemattomaan lumeen.

Lumessa telminen on kivaa. Osaatko sinä tehdä kuperkeikan? Se on erityisen mukavaa pehmeässä lumessa. Jouluhiiri on siinä mestari. Katsoppa mallia. Ensin kumarrutaan ja painetaan pää lumeen ja peppu on ylhäälä. Tassut perusasenossa ja ponnistetaan.

Ponnistetaan kovasti. Ollaan hetki päällään ja tassut kohti taivasta. Vauhdissa mennään ympäri. Hih heijaa! Kyllä tämä on vaudin hurmaa.

Ennenkuin huomaatkaan ollaan taas istumassa lumessa. Helppoa ja hauskaa. Tätä täytyy tehdä vielä monta kertaa.

Missä on Mörkyli? Se lymysi läheisessä pensaassa katselemassa Jouluhiiren lumileikkejä. Se olisi halunnut olla mukana, niin hauskalta se näytti. Se yritti lähestyä Jouluhiirtä hiljaa hiipien , mutta ei uskaltanut. Paras pitää etäisyyttä se tuumi. Jouluhiiri ei sitä nähnyt. Mörkyli osasi piiloutua niin hyvin.

Neljä yötä Jouluaattoon. Portaita on kiivettäväsi kaksikymmentä. Vielä on vähän kirjaimia piilossa. Lopulta löytyy tämän päivän salaisuus. Se on kirjain O.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *