Runoja ja tarinoita

Joulukalenteri päivä 16

Jouluhiiri lekotteli riippukeinussaan suuren talon takkahuoneessa. Se oli siellä silloin, kun talonväki ei ollut paikkalla. Tässä on aikaa miettiä. Onkohan kaikki tarvittavat jouluvalmistelut muistissa. Täytyy tehdä lista. Täyttyy leipoa tattipiirakkaa, siistiä koti, laittaa joulutähti ikkunaan, pystyttää joulukuusi ovenpieleen, tuulettaa petivaatteet. Toivon, että talon äiti toisi minulle hipusen riisiä joulupuuroa varten. Mantelia en tarvitse, koska tammenterhonkuoren alta löytyy pähkinäinen siemen. Siemen on erinomainen puurossa. Hiki tässä tulee tämän listan kanssa. Toisaalta tulee se Joulu vähemmälläkin.

Missähän se Mörkyli viettää Joulua? Se on varmaan aika ujo. Eihän se uskalla tulla esiin piilostaan. Olisi kyllä kiva tutustua siihen. Mörkylille maistuivat piparit, jotka jätin sille oven viereen. Ei muruakaan jäännyt jäljelle. Hyvä, kun maistui.

Yhä ylemmäs mennään etsimään piilotettua kirjainta. Aina vaan raskaampaa kahlata pölyssä. Kuudestoista porras. Ollaan perillä. Mistäs täältä löytyy kirjain? On niin hämärää. Tuolla vasemmalla näkyy viiva, jossa on koukeroita. Se on R.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *