Runoja ja tarinoita

Joulukalenteri päivä 15

Jouluhiiri on mietteissään. Mikä vilske mahtaa käydä Pukin pajakylässä? Joulumuori häärää keittiössä. Pukki lukee toivekirjeitä. Punaisia tonttulakkeja vilisee kaikkialla. Jokaisella Tontulla on oma tehtävänsä. Vaikka äkkiä kaikki näyttää kaaokselta. Törmäilytä sinne ja tänne. Tiedän tuon kiireyden tunteen, muisteli Jouluhiiri. Kerran joulun lähestyessä lähdin Tontun mukaan Lappiin. Lunta oili paljon. Kaikki näytti valkoiselta. Pakkanen nipisteli nenää. Taivas oli korkealla tunturien yläpuolella. Tähtiä tuhansia tuikkimassa. Matka oli pitkä, mutta maisemat niin kauniita.

Minullekin, pienelle Jouluhiirelle löytyi tehtäviä. Pienikin apu on tarpeen. Joulumuorin keittiössä toimittelin pieniä asioita. Kuorin joulupuuroon onnenmantelin. Ripottelin pullataikinaan rusinoita. Ihan pikkuruisia tehtäviä, mutta tarpeellisia. Autoin myös porojen tallissa. Annoin poroille jäkälää syötäväksi. Silittelin niitä rauhoittavasti. Porot halusivat jo lähteä matkaan. Jouluhiiri unelmoi. Se muisteli kaihoisasti matkaansa pukinpajakylään. Ehkä joskus pääsen sinne uudestaan.

Jätetään Joulhiiri muistoihisa. Ei häiritä sitä. Hys, hiljaa hiivitään viidennelletoista portaalle. Porras ei narahtanut. Ihan varpailla hiivitään. Tuolla näkyy jokin suora viiva. Sehän on kirjain I.

Tonttukin kurkistaa salaa. Tonttuko niitä kirjaimia piilottelee? Mitähän hänellä on asiaa? Aika veijari. Salaisuus selviää Jouluaattona.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *