Runoja ja tarinoita

Joulukalenteri päivä 14

Tänä aamuna Jouluhiiren keitiössä tuosui Joululta. Suloinen juolupiparien tuoksu täytti koko kodin. Jouluhiiri istui pikkuisessa olohuoneessa ja maistoi ihan vähän vaan tähtipiparia. Voi, miten se maistui hyvältä. Se sulaa ihan kielen päällä. Jouluhiiri laittoi piparit rasiaan. Se avataan vasta Jouluaattona. Jättäisinkö ulko – ovelle maistiaspiparin Mörkylille? Ehkä sille tulisi hyvämieli, eikä se enään tekisi kepposia. Minkähän näköinen Mörkyli on? Ei sitä ole näkynnyt missään. Jättää vain jälkiä keppostelemalla.

Montako päivää on Jouluun? Jouluhiiri laski. Riittääkö sormet? Kyllä yhdeksän ja kymmenes on Jouluaatto. Ihan liian paljon. Jouluhiiri ei malttaisi odottaa. Vielä on kuitenkin valmisteluja jäljellä.

Löytyykö ullakonportailta tänään mitään?Täytyy etsiä sinnikkäästi. Tuo taikapöly haittaa aina vaan enemmän etsimistä. Pöly tunkeutuu silmiin, korviin ja nenään. Se saa aivastelemaan. Ei auta! Nyt ei saa luovuttaa. Kirjaimia on vielä kateissa. Pitää kiivetä portalle neljätoista. Nyt oli helpo. Kirjain on kauniisti esillä portaalla. Kirjain on I.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *