Reissuja/Matkoja

WEISTE WANHA VILLA

Viime viikolla vierailimme Helsingin Pukinmäessä Weiste Wanha Villassa. Talo huokui historiaa. Ympärillä vanhat tehdasrakennukset. Täällä valmistettiin Suomen ensimmäiset joulukoristeet 1800 luvulta lähtien. Villassa asui tehtaanomistaja. Tänä päivänä siellä on joulupuoti.

Kauniin ikkunan ohi kävellessä huomasin tontturivistön ikkunalaudalla. Raitapaitaan, punalakkiin ja harmaisiin housuihin pukeutuneena. Odottamassa, jos joku ottaisi mukaansa ne omaan joulukotiinsa. Yläruudukossa roikkui kultainen tähti tai ehkä lumihiutaleen muotoinen koriste.

Pihapöydällä oleskeli kaksi hiirulaista suuren, oranssin, mehevän kurpitsan kanssa. Ikäänkuin hiirukaisilla olisi ollut vilu. Siinä ne värjöttelivät lunta hartioillaan.

Ovenvartija Tonttu toivotti vieraat tervetulleeksi joulupuotiin. Harvoin sitä pääsee noin suurta Tonttua halaamaan. Mieleni oli odottavan jännittynyt sisään astuessa.

Eteisestä oikealle avautui ovi villan keittiöön. Puulämmitteinenhella ja kauniit entisöidyt kaapit loivat kodikkaan jouluisen tunnelman. Tälläinen on varmaan joulu maalla. Myytävät tuotteet olivat houkkuttelevasti esillä. Tarjolla oli erilaisia makeisia. Joulukahvia ja – teetä. Kauniisti koristeltu joulukuusi valkoisessa rottinkikorissa.

Mikä unelma. Kaappi täynnä makeisia. Ne oli pakattu viehättäviin pussukoihin Hyvän Joulun toivotuksineen. Katse kulki ylemmäksi. Kaapin päällä oli kivoja purnukoita. Siellä näkyi jotain punaista. Sehän oli pukin unohtunut nuttu. Mitten nyt pukin käy? Ehkä hänellä on varanuttu tai postiauto toimittaa nutun omistajalleen. Mitä luulette?

Jokaisessa huoneessa oli oma värimaailmansa. Tätä huonetta hallitsi upea vihreä kaakeliuuni. Huoneen värit olivat valkoinen ja hopea. Tontut uunin päällä olivat sävytetty sopivaksi muiden vaaleiden värien kanssa.

Kaakeliuunihuoneen koristeltu kuusi. Pieniä suloisia, valkoisia enkeleitä, lintuja ja lumihiutale hopeanauhoja.

Seuraavassa huoneessa kulta – ja hopeakoristeita. Koristepalloja monessa korissa, jokaiselle jotakin. Minua kiehtoi tuo kaunis oksa, johon oli ripustettu monenlaisia palloja ja muitakin koristeita. Taustalla ikkunat, jotka avautuvat maalaismaisemaa kohti. Ulkona Marraskuun sininenhämärä. Huoneen nurkkauksessa, ikkunan äärellä joulukuusi kultaisia palloja oksillaan. (näkyy osittain kuvassa)

Pinkkihuone! En ole koskaan ajatellut, että kuusen voi koristella pinkeillä ihanuuksilla. Tuo kuusi on aivan ihana. Varsinkin suuret kukkakoristeet. Koristelu on hillityn tyylikästä. Pallot ja kaikki pinkkiä. Paitsi hopeiset nauhat. Vau, upea! Katso myös ikkunassa olevaa pitsikoristetta.

Pinkinhuoneen kaakeliuunin päältä ovat saanneet paikan jouluhiiret. Ne ovat pukeutuneet pinkkiraitaiseen asuun.

Jouluhiirien oma huone. Erilaisia hiiriä hyllyt pullollaan. Luonnossa en pidä hiiristä, mutta nämä jouluhiiret ovat itsesuloisuus. Katso, miten tyylikäästi nuokin hiiret laskettelevat.

Mikään jolukoriste ei jätä kylmäksi. Täällä viihtyy pitkään fiilistellen lämpöisestä joulutunnelmasta. Suosittelen vierailua täällä.

Näkemiin kaunis Villa. Tarjosit meille palasen joulutunnelmaa ja kaunista katseltavaa. Tästä tuli hyvän mielen päivä.

Yritin hillitä ostamisenhalua. Mukaan kotiin lähti meidän joulua koristamaan kuitenkin jotain pientä. Kassillinen hopeanauhoja. Yksi ihana joulupallo, jossa jääkarhut seikkailee. Pienet jouluhiiret saivat paikan meidän takanreunalta. Ne ovat Hilda ja Hulda.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *