Reissuja/Matkoja

Koh Chang

Eräänä yönä satoi kaatamalla ja ukkonen kumisi jossain vuorilla. Sade oli tosi vuolasta ja ukkonen piti hereillä. Onneksi ukkosen jylinä kuului jostain kauempaa. Onkuin ääni olisi kaikunut jostain vuorten seinämiltä ja kaiku kaksinkertaisti äänet. Sade rummutti kattoon aika kauan. Onneksi sinä yönä yöeläimetkin olivat hiljaa. Lopulta ukkonen vaimeni ja sateen ropina tuuditti uneen.

Aamulla sää oli höyryisen kostea, mutta sateen jälkeen sää tuntui raikkaammalta. Sade on kasvillisuudelle tärkeä elementti, jotta saimme nauttia saaren vehreydestä.

Aamiaisella maisema oli erilainen. Pilvet roikkuivat vielä vuorten kainaloissa. Se näytti mystiseltä. Ihankuin tarina sumuisten vuorten gorilloista. Onneksi täällä asustaa vain pikku apinoita.

Päivä oli lämmin ja tuulinen. Pilvet kulkivat taivaalla tuulen niitä ohjatessa. Eipä ollut auringonotto sää, niinpä tutustuimme seuraavaan lähirantaan. White sands beach. Pidimme omasta rauhallisesta rannastamme. Klong Brao Beach. Lomapäivä tämäkin.

Päivät alkoivat olla vähissä Koh Changilla ja ihanassa Santhiya Tree hotellissa. Pientä lomafiilistelyä kauniin käsinmaalatun päivänvarjon kanssa. Viikko oli mennyt tosi nopeasti. Ihan liian nopeasti. Ahnehdimme, ehkä liian kanssa katselemista ja retkiä. Rantapäivät jäivät vähiin. Se on aina uuden kohteen vaara, että haluaa äkkiä mahdollisimman paljon. Olisimme voineet ostaa lisäpäiviäkin, mutta ei ymmärtänyt kuinka ihana tämä saari. Paljon jäi kokematta. Esim. lähisaariin tutustuminen.

Viimeisen päivän iltapäivän raukeaa rauhaa. Pumpulipilviä taivaalla. Palmun lehvät hiljaa tuulessa suhisten. Valot odottavat pimenevää iltaa. Ne syttyvät tuikkimaan illan pimetessä.

Valmistautumista viimeisenillan bufeepöytään.

Mitä muistelemme? Auringonlaskut ja auringon värittämä silta merenaaltoihin. Aamut, kun hämärissä alkoi lintujen konsertti. Se oli niin huumaavaa. Retket, varsinkin viidakkovaellus. Hyvää ruokaa. Ihmisten ystävällisyys. Heidän aito kiinnostus ja avuliaisuus toisia kohtaan. Meidän kahden yhdessäolo. Lämpimät tropiinkinillat. Thaimaan lämpö, joka helli joka päivä. Pilvisenäkin päivänä.

Näkemiin kaunis Koh Chang. Kohti Bangkokia. Sukellamme suurkaupungin sykeeseen muutamaksi päiväksi ennen kotiin lähtöä. Tuntuu varmaan meluisalta Changin jälkeen. Mielenkiintoista kumminkin. Bangkokista löytyy aina jotain uutta. Tavataan siellä. Kiitos Koh Chang.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *