Reissuja/Matkoja

HAWKHILL

Tostai 11.05.-23 Jokainen aamu tällä viikolla on alkanut huikean kauniina. Tänä aamuna ei edes poutapilviä purjehdi taivaalla. Sininen aamu Kaitlammella. Vesi ja taivas saman siniset. Tämä on elämää tässä ja nyt. Ei sitku, vaan nyt. Luonto herää aamuun hiljalleen. Lintujen laulu voimistuu: sepelkyyhky, mustarastas, peipponen, käki ja paljon muita. Sorsat torkuu laiturilla aamuauringon lämmittäessä. Siinä ne oikovat siipiään valmiina uimaan lammen raikkaaseen veteen. Sitten ne uivat kauemmas.

Tänään en lähde maastoon patikoimaan, vaan nautin kesästä huvilan pihapiirissä. Joka vuosi kevät yllättää. Viikossa kaikki vihertää. Aurinko lämmittää niinkuin olisi jo kesä. Kuitenkin on Toukokuu. Nostan kasvoni kohti aurinkoa. Mehiläinen pörrää terassin katonrajassa ja saa surinallaan minut uniseksi. Täällä pidetään asiakkaista hyvää huolta. Hyönteisillekin on oma paikkansa.

Olen keittänyt kahvit valmiiksi, kun mieheni tulee tauolle. Yhdessä nautimme kahvihetkestä terassilla. Kahvi maistuu erityisen hyvältä ulkona juotuna ja hyvässä seurassa.

Kuljeskelen vielä kohti laituria ja katselen sorsien siroa uintia. Kaunis kuvio jää niiden jälkeen veteen, kunnes ne katoaa kaislikkoon. Haikeana katse kääntyy nuotipaikalle. Sellä istuimme muutamana iltana makkaraa paistellen. Tuli räiskyi nuotiossa, kunnes se hiipui hiljalleen pois. Nekin hetket jäivät muistoihin tästä kauniista viikosta. Päivä päättyy auringonlaskun satumaisiin väreihin. On kuin luonto itse olisi maalannut taulun meidän ihasteltavaksi. Ikäänkuin se sanoisi meille: ” Näkemiin ”. Kaiken tämän tallennan sielunmaisemiini. Hyvää yötä. Unet ovat olleet hyvät ja levolliset hämäräisessä kelokammarissa. Uuteen aamuun on ihana herätä virkistyneenä. Minulla ja miehelläni oli vain erilainen aikataulu.

Huomenna on kotiin lähtö. Mieheni, Pauli, tekee vielä pientä pintaremonttia. Minä siistin sisällä huvilassa ja pakkailen. Olen kiitollinen tästä viikosta. Sain nauttia keväisestä luonnosta ja kauniista säästä. Kai minusta oli Paulille myös apua taukokahvin keitosta ja eväsruokien valmistamisessa. Hyvät lukjiani suosittelen teille tätä kaunista lomanvietto paikkaa. Ette varmasti kadu. Teistä pidetään hyvää huolta.

Kiitos Hawkhill!

” Sinun ei tarvitse tietää, miten unelmasi toteutuu. Sinun tarvitsee vain tietää, että se todellakin toteutuu.” Instagramista lainattua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *