Reissuja/Matkoja

CHINATOWN

Bangkokissa. Lähdetkö kanssamme aamukävelylle kiinalaiseen kaupunginosaan? Emme ole koskaan käyneet siellä. Kauppiaita katujen varsilla. Tässä olisi duriania tarjolla. Jotkut uskaltavat näköjään maistella sitä. On kuulema herkullista, mutta haju ei ole mikään miellyttävä. Emme ole uskaltaneet sitä maistella. Jäätelöäkin voi ostaa durianin makuista. Kuulema sekin on hyvää.

Kapeita kujia risteili sinne ja tänne. Tunnelma oli kuin toiselta vuosisadalta. Katso tuon miehen lastia. Hän juoksee kärryineen aika kyytiä. Mitä kaikkea kujan varella onkaan? Näyttää sekavalta. Seuraavalle pitkälle kujalle käännyttäessä huomasimme, että tällä kujalla myydään vain kenkiä. Oli tarjolla, vaikka minkälaista lipokasta ja kenkää. Joka kujalla oli varmaan omat tuotteensa. Emme poikenneet monellekkaan kujalle. Tuntui, että olimme nyt jo eksyneet. Siellä puhuttiin vain kiinaa.

Kaunista arkkitehtuuriakin löytyi, kun kurkisti joka kulman taakse. Kauniin keltainen talo ja valkoiset koristeelliset ikkunanpielet. Toinen ääripää on viereinen talo. Tuntuu kuin parveke rojahtaisi kohta alas. Sitten tuo sähköpiuhojen sekasotku. Ei se varmaan sitä ole. Ehkä korjaajat löytävät korjattavan kohdan.

Siistiä kujiakin löytyy. Katso, kaunis laatoitus. Tässä on varmaan joku ravintola, mutta ei ollut aamupäivällä auki

Kiinalaisen temppelin portti alueelle. Taidokkaasti maalattu.Tuikean näköinen vartija. Maalatut lootuksenkukat koristavat portinpieliä.

Jotenkin nuo kiinalaisten temppelien luomukset ovat pelottavan näköisiä. Olisi kiva tietää mitä tarinaa tuo patsas kertoo. Toisaalta kiehtovaa.

Maistuisiko lounas? Me jätämme väliin ja jatkamme matkaa.

Nyt on kaunista. Iltaisin punaisten lyhtyjen syttyessä on varmaan vieläkin kauniimpaa.

Kohti Chao Phraya jokea. Tuli käveltyä näin aamulenkiksi melkoinen matka. Kiehtovaa on tutustua eri kultuureiden arkielämään. Taxia etsimään.

Jalkakylpy ja hieronta tulee tarpeeseen. Kylpylässä oli viileää, rauhallista ja kaunis Thaityylinen rakennus. Jalkahieronta oli rentouttavaa. Ihan uni tuli silmiin Ihanaa!

Virkistävää teetä hieronnan jälkeen. Kiitos ihanasta, rentouttavasta hieronnasta!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *