Reissuja/Matkoja

CHAO PHRAYA

Bangkok. Olimme kauan haaveilleet Chao Phraya joen iltaristeilystä. Olemme käynneet vuosien varrella katselemassa erilaisia temppelialueita. Olemme myös oleet päiväristeilyllä jokiveneellä ja pitkähäntä veneelläkin. Kaikki nekin olivat upeita reissuja. Olisi upeaa nähdä kaikki iltavalaistuksessa. Haave oli nyt toteutumassa. Laiva on lähtenyt joelle. Kuinka taianomaiselta kaikki näyttikään. Valojen heijastukset joen pinnassa kertasivat temppelien kauneutta. Kaikki näytti uudenlaiselta.

Illallistakin tarjoiltiin. Maukasta thairuokaa. Tässä vielä odotellaan juomia pöytään tarjoiltuna. Minun lempiruokani on kevätkääryleet alkuruokana. Niitä söisin, vaikka kuinka paljon. Meidän molempien herkku. Siinä syödessä kauniit iltamaisemat lipuivat ohi. Täydellistä.

Vastaan tulevaa laivaliikennettä. Tuliko se niin vauhdilla vastaa, kun on noin epäselvä kuva. Minä ihastelin mahtavaa täysikuuta, joka juhlisti risteilyämme. Minkälaista olisi, jos kaikki valot sammutettaisiin vain kaunis kuutamo näyttävästi loistaisi valoaan? Hienoa on kyllä nähdä kaikki valaistut temppelit

Aina vaan upeampaa! Kultainen silta. Tuon sillan alta laiva kääntyy takaisinpäin.

Kohta olemme sillan alla. Ihan kohta. Mahdutaanko mennä sen alta? Kyllä vain ja tilaakin jää. Ei tätä kaikkea osaa edes kuvailla, mutta ehkä kuvat kertoo jotain.

Joella on iltaisin ruuhkaa. Jokilaivoja on paljon. Discolaivoja myöten. En yhtään ihmettele. Onhan tämä, niin hieno kokemus. Laivat ovat juhlavalaituksessa. Paras paikka on istua yläkannella. Lämpimän tuulen tuivertaessa hiuksilla. Kuitenkaan ei liian kuuma sää.

Suuripalatsi, joka on näkemisen arvoinen paikka. On vuosia, kun on käyty siellä. Voisi siellä uudestaankin käydä. Ei voi kuin ihastella täältä joelta päin.

Bangkok näkyy jo. Paljon joenranta hotelleja. Siellä on sykkivä suuri kaupunki. Liikennettä ja hyörinää. Yöelämä alkamassa. Mielenkiintoinen, ihana kaupunki. Täällä on kiva poiketa Thaimaan lomalla, vaikka vain muutama yö ennen koneen lähtöä Suomeen. Vieläkään ei olla puoliakaan nähty. Tietenkin voisi aloittaa kierroksen alustakin, koska ensimmäisestä kerrasta on vuosia. Täysikuu kruunasi risteilyn. Se oli juuri oikea tunnelma.

Olemme hotellin parvekkeella. Tuolla joella vielä äsken seilasimme. Ikimuistonen retki tämäkin. Joen toisella puolella kohoaa massiivinen tavaratalo Icon Siam iltavaloissaan. Me sanomme hyvää yötä. Oli ihana lomapäivä. Huominen päivä enää jäljellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *