Reissuja/Matkoja

Bangkok

Koh Changilta kohti Bangkokia. Hengähdystauko pitkällä automatkalla. Kivan näköinen paikka. Paikallisia matkailijoita pääasiassa ostoksilla ja ruokailemassa.

Thaimaalaisia hedelmiä. Kauniisti aseteltu, ruokahalua herättämään. Värikylläisyys oli kuin väriterapiaa. En tunnista edes kaikkia hedelmiä, mutta olen kyllä maistanut edellisillä reissuilla. Tällä kertaa emme tehneet ostoksia, vaan etsimme kahvilaa. Aika oli rajallinen ja sitten matka taas jatkui.

Kahvila löytyi. Hyvää kuumaa kahvia ja suolaiseksi pikkuisia kolmioleipiä, välissä kinkkua. Ylimääräisenä teetä janojuomaksi. Olipa virkistävää istuskella rauhassa ja hörppiä kahvia. Katsella kaunista puistonäkymää, vihreine kasveineen. Tässä olisi voinnut viettää aikaa kauemminkin. Matka jatkuisi pian ruuhkaisilla teillä. Sunnuntai ruuhka. Paljon pahempi kuin Suomen mökkiruuhka viikonloppuisin. Lähestyimmehän miljoonakaupunkia.

Vihdoinkin tutussa ShangriLa hotelissa. Vaatteet olivat kaappiin laitettu. Täällä nyt muutama päivä suurkaupungin sykkeessä ennen kotiin paluuta. Ihan erilaista kuin Changin saarella. Ilta alkoi hiljalleen hämärtyä ja auringonlasku sai pilvet näytämään roosanväriseltä. Ihana Chao Phraya joki virtasi hotellin alapuolella. Huoneemme oli kahdeskymmenes kerros. Huikeeta!

Hotellin puutarhaan oli iltavalot syttyneet, kun lähdimme illalliselle. Lyhtylamput joenrannan tuntumassa. Pikkuiset valolamppuketjut kiertelivät puidenrungoissa. Etelän tumma ja lämmin ilta. Ruokailimme ulkoterasilla, nauttien tunnelmasta, ruuasta ja toistemme seurasta.

Tänä ilta ei tarvinnut unta houkutella, niin pitkä oli taas matkustuspäivä. Huomenna virkistyneenä monipuoliselle aamiaiselle ja kaupunkia katselemaan. Vähän ehkä ostoksille?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *