Reissuja/Matkoja

BANGKOK

Palaan vielä viimeiseen lomapäivään. Lähdössä hotellin lähikaduille katselemaan ja kohti Robinson tavarataloa. Sää oli tavanomaisen kuuman kostea. Ei kuitenkaan, niin kuumaa kuin tällä hetkellä Thaimaassa. Kävelimme katua alaspäin ja mutkan takana avautuu vilkas kauppakatu.

Aamupäivän hulinaa. Kauppiaat avaamassa ja purkamassa myytävää tavaraa esille laitettavaksi. Vastapäätä katua on joitakin ruokapaikkoja. Ei tee mieli syödä mitään tuhdin aamupalan jälkeen.

Matkanvarrella löytyy kaikenlaista syötävää. Siististi pakattuna ja asiakkaitakin näkyi olevan. Jos helteinen päivä käy heikottamaan, niin kannattaa syödä ja tärkeintä on juominen. Ruokapaikoista ei ole pulaa. Kahviloitakin löytyy.

Tyytyväinen asiakas palaamassa ostoksilta. Hän osti itselleen uuden paidan kotimatkalle, sillä matkalaukkuun pakataan vain hikipaitoja. Kotona, sitten pyykkiä riittää. Minulle mieheni osti kauniin Guess kellon syntymäpäivä lahjaksi. Kellon saan käyttöön vasta oikeana juhlapäivänä.

Kadunvarren arkkitehtuuria. Kaunis tiilenpunainen talo. Parvekkeet koristekaiteineen ja ikkunoiden suojana katokset. Toinen samanlainen vaalea talo vieressä. Vahinko, että suuri mainos peittää sen kauneuden.Tuo sähköjohtojen hässäkkä ei koskaan lakkaa ihmetyttämästä. Ristiin ja rastiin talojen välissä. Täytyy olla aikamoinen insinööri, joka etsiessään vian löytää. Hattua nostan hänelle. Maassa maan tavalla. Täytyy taas todeta.

Orkideat! Minun lempikukkiani. Tuosta haluaisin pakata matkalaukkuun ja viedä kotiin. Vuosia sitten sai viedä kotimaahan orkideoita. Nyt se on kielletty. Silloin ennen ostin niitä mukaan lentokentältä. Ne olivat hyvin pakattu ja kukanvarsissa oli pikkuiset vesisäiliöt. Hyvin kestivät matkan. Parhaat tuliaiset ikinä. Kotiin olen ruukkuistutuksena niitä ostanut. Ne ovat hetken kauniita, mutta en ole saanut niitä uudelleen kukkimaan. Jotkut ovat saanneet. Pieni kateus minulla on siinä asiassa. Täällä Thaimaassa saa niitä ihailla.

Kadunvarren vaatekauppiaita. Heitä on kaikkialla. Joskus jopa tekee hyviä löytöjäkin. Varsinkin, jos kaikki vaatteet on pidetyn hikisiä. Toki Thaimaasa on hyvä ja halpa pesulapalvelu. Kannattaa käyttää.

Hotellin kahvilssa päiväkahvilla. Ihanan viileää. Kesän ensimmäinen mansikkawiineri. Kiva oli lepotauko kaduilla lampsimisen jälkeen. Kahvi oli virkistävää ja wiineri suussasulavaa. Mikä mansikkainen maku. Koskahan tulee Suomen kesä?

Viimeisen lomaillan illallinen nautittiin Thaimaalaisessa ravintolassa, nimeltään Sala Tip.

Ruuaksi valitsimme Cashew nut kanaa ja vihanneksia riisin kera. Juomana valkoviiniä. Jälkiruokaa emme jaksaneet syödä. Nautiskelimme hiljakseen hyvästä drinkistä ja katselimme joen laivaliikennettä. Haikea mieli. Aikaisin aamulla kentälle.

Näkemiin kaunis Thaimaa. Kohtelit meitä taas hyvin. Paljon koettin ja nähtiin. Saatiin repullinen kauniita muistoja kotiin vietäväksi. Halumme palata takaisin on kova. Varsinkin, kun nuo talvet ovat niin pitkiä. Valo ja lämpöhoito auttaa taas jaksamaan.

Omatoimimatkan räätälöi Aurinkomatkat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *