Reissuja/Matkoja

Bangkok

Ensimmäinen päivä kaupungilla. Meitä kuljetti taxilla hauska vanhempi herra. Hän oli tehnyt töitä useammassa maassa ja osasi erimaiden kieliä. Oli ollut Ruotsissakin. Siellä oli kylmä, niin piti lähteä Thaimaahan takaisin. Matka sujui mukavasti hänen tarinoidessa ja hänen iloinen naurunsa oli tarttuvaa. Ruuhkassa seisominenkaan ei tuntunut kurjalta.

Jäimme kyydistä Central World tavaratalon kohdalla. No, mikäs se ensin oli vastassa.? Automyymälä. Sininen Ferrari. Näin, kuinka isannän silmät syttyivät. Oli se, niin upea auto ja muitakin malleja oli tarjolla. Minä siinä pyöriskelin. En nyt halunnut hoputtaa, olimmehan lomalla. Emme ole nähneet missään muualla kuin Thaimaassa autoja tavaratalossa. Onhan niitä varmaan, mutta emmehän ole maapalloa kiertäneet.

Thaimaalaisia herkkuja. Eksoottisen näköisiä. Ehkä meille liiankin eksoottista. Kyltti ravintolan ykäpuolella oli kaunis. Mitähän siinä lukee? Ei nuo Thaimaalaiset kirjaimet ole hallussa, mutta aina voi kauneutta ihailla. Kuvan nappasin nopeasti. Aina ei tiedä, mikä on sopivaa ja mikä ei? Tavaratalo on valtavan kokoinen. Kaikkea ei ehdi katsoa. Välillä käveli samaa kohtaa toiseen kertaan, vaikka kerroksessa oli kartta.

Ihanaa, romanttista ja vielä kerran ihanaa! Tuo ikkuna oli pakko kuvata muistoksi. Mihin laittaisit tämän kattauksen? Minulla oli monia ajstuksia. Kesäjuhliin pergolaan, jossa kukkisi tuoksuvia köynnösruusuja. Juhannusjuhliin mansikkakakku kahvitteluun. Kesäisille syntymäpäiville. Ristiäisiin, häihin, nimipäiville… Pikkutytöt varmaan haluaisivat leikkimökkiin kattaukseen. Vain mielikuvitus on rajana. Emme voineet tietenkään ostaa niitä mukaan. Ensinnäkin matkalaukkuun ei mahtuisi. Rikkimenemisen vaara. Hyvin pakattuna erikseen menisi lentokoneen ruumaan laitettuna lisämaksu. Voi huokaus! Katsellaan jotain muuta.

Tulihan se sieltä herkkusuiden ja kahvikissojen keidas. Mansikkaa, suklaata ja kaikkenlaista joka makuun. Kahvia tarjolla monenlaisia.

Kahvia odotellessa. Ai, että. Vesikielellä odotellen.

Päivä kului nopeasti. Ostoksia: Mieheni osti Jim Thomson silkkikaupasta paidan. Minä löysin kengät. Erilaiset kuin kotimaassa. Ehkä? Muoti on maailmalla vuoden edellä Suomea. Useasti. Sitten taxia etsimään ja hotellia kohti. Jalat ihan palasina.

Vielä ehdittiin uimaan!

Iltaruokailu ihanassa Volti ravintolassa. Alkusalaatti ja pääruoka pasta carbonaara.

Mukava lomapäivä tämäkin, niinkuin yleensä. Huomenna jotain muuta. Vielä on vähän lomaa jäljellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *