Kulttuuri

Teatteri – ilta

Toukokuisena lauantaina olimme lähdössä teatteriin. Lahden Kaupungin teatterissa oli esitetty koko kauden musikaalia Something Rotten/ Jotain Mätää. Ostimme kiireellä liput, ettei jäisi näkemättä. Kausi alkoi olla lopuillaan. Miten pukeutuisuin? Monella naisella on varmaan ongelma, kun katsoo vaatekaappiin. ” Minulla ei ole mitään kivaa päälle laitettavaa.” Ihan varmasti kuitenkin on. Mieheni aina ihmettelee. Ei hänellä ole mitään ongelmaa. Siisti paita ja housut. Siinä se. Ensin mietin, mitä koruja laittaisin? Päädyin pohdinnassani helmikoruihin. Kaulaan ja ranteeseen Kalevala Lummekorut. Mallorcan tuliaiaisina tuodut helmirenkaat korviin ja sormus myös Mallorcan helmi.

Minun laukkuni on varmaan vintage. En muista milloin ja mistä sen olen ostanut. Se muistuttaa mummoni 60 – luvun ” veskaa ”. Tykkään laukustani juuri siksi. Ei kukaan ole sanonut sitä vanhanaikaisekai. Vintage onkin varmaan nykyään muotia. Eikö?

Tietenkin mekko päälle. Päälläni olevasta mekosta tykkään paljon. Se on mukava päällä. Väljän oloinen. Ei hierrä, kun istuu näytelmää katsomassa. Ostin sen nettikaupasta. Mervin putiikki merci Oulussa. Putiikki ei ole minun, vaan kaimani. Ihania vaatteita naiselliseen makuun. Käy kurkaamassa sivuilla. Jalkaan laiton mustat kiilapohjaiset kengät. Olo tunttui mukavalta. Erilaiselta, kuin arkiverkkareissa. Nyt olin valmiina.

Valmistautuminen kestää. Nyt vihdoin istuimme teatterissa. Esitys on alkamassa. Yleisö hiljentyy. Kutkuttavaa jännitystä ilmassa ja käsin kosketeltavaa hiljaisuutta. Punainen esirippu on vielä alhaalla.

Kohta alkaa. Vauhdikasta menoa laulujen ja tanssien siivittäminä. Huumoria, mikä nauratti yleisöä. Minua ainakin nauratti vesissä silmin. Musikaali kertoi Shakespearista ja hänen näytelmistään, kuten Romeo ja Julia. Köyhät veljekset halusivat tehdä myös näytelmän. Toinen veljeksistä oli runoilija. Ennustaja kertoi: Tehkää musikaali. Se on tulevaisuutta.

Nyt aplodeeratkaa! Siinä, uskokaa, lauletaan ja tanssitaan. Ei musikaalin voimaa voita transsikaan. Se itkettää, se viehättää. Kun ihmissuhteet ihanasti selviää. Ja tää on, mä vannon, vasta uvertyyri! On musikaali jalokivi teatterin! Siis musikaali tee!

Musikaali tehtiin, mutta Jotain mätää! Väliajalla virkistäydyttiin kahvilla ja vadelmaviinerillä.

Koskettava kohtaus oli, kun köyhä runoilija veli luki runoaan rakastamalleen naiselle. Runo on tietenkin Shakespearen. Tässäkin tarinassa rakkaus voittaa. Kertoilin vain muutamia yksityiskohtia. Me nautimme ja viihdyimme. Niin varmaan kaikki muutkin. Taputukset oli valtaisat ja aina uudelleen näyttelijät saapuivat kumartamaan. Kunpa voisin kertoa kaiken musikaalista, mutta se pitää kokea itse. Aika moni lahtelainen on käynnyt katsomassa ja monet muualta tulleetkin. Lahdessa syksyllä on uudet musikaalit ja näytelmät. Kiitos Lahden Kaupungin teatteri.

Keskellä veljekset. Vasemmalla lilassa liivissä Shakespeare. Tyytyväisenä ihanasta illasta ajelimme kauniissa kevät illassa kotia kohti. Auringon lasku oli kaunis ja kruunasi illan.

Naisen näkökulmasta katsonen laittautuminen on puoliruokaa. Siihen vielä lisätään onnistunut teatteri – ilta, niin kaikki on täydellistä. Tietenkin hyvässä seurassa mieheni kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *