Kädentaitoja

TERASSIN VIIMEISTELYÄ

Juhannuksena oli terassipöydän takainen seinä vielä harmaalla betonilla. Kävimme Starkilla laastiostoksilla. Pari säkkiä tarvittiin ja ne mahtuivat hyvin auton takakonttiin.

Mieheni vispasi laastia muuraukseen sopivaksi. Kysyin:” Mikä on tuon työkoneen nimi, jolla sekoittelet laastia?” Hetken mietittyään sain vastauksen kysymykseen: ” Vispilä.” Niin tietysti.

Lopputulos onnistui täydellisesti ja uusi pöytäryhmä näyttää kauniilta.

Seinän kulmat muurattiin luonnon liuskekivillä. Niistä tuli kivat yksityiskohdat. Harmaan ja valkoisen yhdistelmä, joka elävöittää valkoista pintaa.

Illalla herkuteltiin itsetehdyillä hampurilaisilla. Jauhelihapihvit paistui grillissä meheviksi. Sipulirenkaita paisteltiin hitaasti hauduttamalla. Pikkuisen käytettiin sämpylöitä grilllissä. Sämpylän leikkauspuolelle sipaistiin hieman oliiviöljyä. Näin sämpylästä ei tule korppumaista.

Kohta kaikki oli valmiina. Hampurilaisen kokoonpano on meidän oma klassikko. Väliin laitetaan seddarjuustoviipale, pihvi, sipulia, hampurilaiskastiketta, toinen pihvi, sinappikurkkusalaattia, ja sämpylänpuolikas hatuksi. Voi, jee! Kylläpä siitä tuli korkea. Minun täytyi käyttää veistä ja haarukkaa apuvälineenä. Syömiset huuhdottiin alas kylmällä oluella. ( Arvaa monta söin? )

Kerran kesässä herkutellaan hampurilaisilla tai useamminkin. Jospa vain säitä riittäisi, että ulkona olisi mukava kokkailla ja syödä. Elokuulle on luvattu lämpenevää, jos siihen on uskominen.

Miltä nämä herkut kuulostaa mielestäsi? Kokeile rohkeasti. Itsetehty maistuu paremmalle kuin hampurilaisbaarin valmisversio. Makuasia tämäkin.

Kaiken ei tarvitse olla uutta. Meidän parvekkeen varjoisassa nurkkauksessa on pieni pala nostalgiaa.

Mukavaa kesänjatkoa kaikille ja maistuvia herkutteluhetkiä. Jokaisella on varmaan omanlaisensa kesäherkku.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *