Kädentaitoja

Nyt on aika

Pakkaspäivät ovat saapuneet. Kasvoilla tuntuva hyinen viima saa posket punaisekseksi. Tuulee varmaan pohjoisesta. Järvi on saannut rannoilleen kuurankukkia. Jää on ohutta ja kirkasta kuin peili. Aurinko taivaanrannassa näyttä kalpealta, mutta tuo valoa lyhyeen päivään.

Nyt on aika kaivaa korinpohjalta esiin lempijoulusukat. Sain sukat valmiiksi viime jouluaatonaaton yönä. Myöhään puolenyön tienoilla ompelin vielä tontuille nykeröneniä. Sainpahan sukat valmiiksi ja aattoiltana minulla oli uudet joulusukat. Kaivoin ne ajoissa käyttöön, kun viime joulun käyttöaika jäi lyhyeksi.

Joulusukat tuovat mukavasti joulutunnelmaa. Mielessäni ajattelen tonttujen kurkkivan tuntereiden lomassa. Lumihiutaleita leijuu hiljalleen jouluyössä. Valkoisia hiutaleita kevytä kuin höyhenet. Toiset hiutaleet näyttävät illan sinisessä hämärässä jäisen turkoosilta. Tämä on joulu – unelmaa parhaimmillaan. Näissä sukissa tein ensimmäiset raidat jalkapohjaan. Jotenkin ihastuin tekemään niitä ja olen syksyn sukissa toteuttanut raitoja. Yritin etsiä ohjetta, jotta voisin jakaa sen lukijoilleni. En sitä löytänyt, ehkä se oli kotilieden joulunumeroissa tai kotivinkin. Malli oli helppo neuloa. Kirjoneuleen aloitettua haluaisin vain jatkaa valmiiksi. On jännitävää seurata, miten kuvio etenee.

Illat tuntuvat viileiltä. Monena iltana virittelemme takkaan tulta. Tulen loimotusta on mukava katsella ja kuunnella puiden ritinään niiden palaessa. Nyt on aika vain nauttia ja olla. Odottaa joulun lähestymistä. Katsella pienien pakkashiutaleiden leijailua.

Keho lepää päivän askareista. Puita on kori pullollaan takkatulta varten. Pieni lyhty valaisee ja tuli takassa. Muuta valoa ei tarvita. Lämpimät joulusukat jalassa.

Nyt on aika! Lämmitellä ensimmäiset glögit. Maistella sen kanelista ja rypäleistä makua. Makeaa ja hunajaista. Ei liian makeaa. Sopivasti rypäleiden tuomaa kirpeyttä.

Aika on aloittaa joulusukkien neulominen. Vielä ehtii jouluksi. Ihania malleja on tarjolla paljon. Sanoisin valinnan vaikeutta. Mukavaa oloa kaikille ja pikkuisen joulumieltä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *