Kädentaitoja

Kirjoneulesukat

Sain mieheni kirjoneulesukat valmiiksi. Niiden piti olla jouluyllätys. Muut joulukiireet olivat esteenä sukkien neulomiseen. Nyt ne ovat valmiit, sopivat ja jalkaan istuvat. Saaja on ilmeisen tyytyväinen.

Tästä kaikkia alkoi. Mallia etsin taas urakalla. Miesten malleja ei helpolla löydy. Minusta mukava tehdä muutakin kuin perussukkaa. Ei silti, että hyljeksin perussukkaa. Päinvastoin. Perussukka kunniaan. Malli löytyi Novitan sivuilta. Ohje oli ilmainen. Ruutupiirros oli selkeää seurattavaa ja tarpeeksi isoa. Valitsin langaksi 7veljestä beigeä ja tummaa harmaata. Mallissa oli käytetty kolmea väriä, mutta valitsin vain kaksi. Pohjavärinä beige ja kuvio tummaharmaa.

Toinen sukka valmiina ja toinenkin hyvällä mallilla Kirjoneule on vähän hitaanpaa tehdä. Kuvio ei ollut vaikeaa, mutta jossain kohtaa meni purkuun. Kolmiot ja neliöt sekaisin. Purkamalla muutama kerros ja uudelleen tekemään menetetyt kerrokset. Tämä se kasvattaa kärsivällisyyttä. Olen myös pikkutarkka, ehkä liiankin. Jos jossain kohti on tullut tehtyä löysempiä silmukoita, niin en kestä niitä katsella. Varsinkaan toisen jalassa. Purkuun!

Kantapään jälkeen alkoi jalkaterän tikutus. Sitä saikin tikuttaa jalkaan kokoa 47. Se oli kyllä helppoa kirjoneuleen jälkeen. Samalla katselin, vaikka salkkareita. Pitkään sai neuloa, ennenkuin pikkuvarvas oli piilossa ja pääsin kaventamaan. Sukkiin tuli sädekavennus. Se tuntui väljemmältä vaihtoehdolta tukevaan jalkaan.

Jos, itseäni nyt vähän kehun. Sukista tuli kivan näköiset. Pikkasen tyylikkyyttäkin tuo ruudukko antaa. Paluu johonkin menneeseen muotiin. Ainahan kirjoneulekuviot on muodissa. Ei kai ne vanhene. Näitä pakkaspäiviäkin aina vaan riittää. Pörssisähkön vaihtelussa eletään ja villasukat on tarpeen.

Viime viikon perjantai. Paras ilta viikossa. Ainakin työkeikkailujen jälkeen. Rentoa olo, herkkuja ja villasukkailua. Lasissa punaviiniä. Mitä vielä puuttuisi? Ei mitään tällä hetkellä. Eletään tässä hetkessä.

Huomenna on Ystävänpäivä. Hyvää ja iloista Ystävänpäivää ihan jokaiselle!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *