Juhlapyhät

Joulumuistoja

Aatonaatosta on vierähtänyt aikaa. Muistot säilyy sydämmessä. Kuusi tuotiin sisälle. Sen tuoksu täytti huoneen ja vihreys muistutti kesästä. Kynttilöiden valo hämärässä antoi juuri oikean tunnelman. Kuusi sai koristeeksi hopeanauhoja, joita somisti pienet lumihiutaleet. Palloja ja lumihiutaleita oksilleen. Olohuone näytti ja tuntui Joululta.

Kuusen alla piti vahtia perinteinen olkipukki ja lumiukko.

Joulu on täynnä, mitä ihanampia tuoksuja. Glögi tuoksui kanelille, neilikalle, kardemummalle ja marjoille. Lämmin höyry kutkutti nenää. Sen sekaan ripautettiin kuorittuja manteleita ja rusinoita. Loput nuhan poikaset varmaan lähtee tiehensä tästä ihanan lämpimästä juomasta. Maistetaan!

Aattona uudistimme uuden kiukaan. Somisteeksi ostettiin kiukaalle päälimmäiseksi valkoisia kiviä. Huomasitko kiukaalla saunatontun ja hymynaaman? Lempeän leppoisat löylyt kiuas meille tarjoilikin. Puiden palaessa kuului rentouttavaa tulenritinää. Lasiluukussa valaisi tunnelmatuli. Heitetään lisää löylyä! Ssssiiiish!

Pöytä on katettu. Kahden aikuisen Joulu. Perinteiset laatikot löytyy sivupöydältä. Kyllä maistui taas vuoden tauon jälkeen.

Meidän saunoessa ja ruokaillessa Pukki oli jättänyt tuomisensa kuusen alle. Hauskinta oli minun pääsiäispussukkaan pakattu lahja. Tonttukortti riippui kyllä nauhasta ja siinä luki minun nimi. Kyllä nauru repesi. Ei tahtonut loppua tulla. Annetaan Pukille anteeksi. Hänellä alkaa olla jo huono näkö. Sitäpaitsi nauru pidentää ikää. Pussukasta löytyi päivä- ja yövoide. Aika kiva!

Kahvipöydän tarjoilua tai vain ohi kulkiessa napattavaksi. Itseleivottuja joulupipareita ja lusikkaleipiä. Tietysti vihreitäkuulia ja makeisia.

Jouluaamun hämäränhyssyä. Ympärillä avautuu talvenihmemaa. Puiden okasat ovat valkoisia kuin morsiushunnussaan. Hiljaista ja rauhaisaa. Vain aamuvirkut voivat nähdä tämän kauneuden. Luonto nukkuu lumen alla. Ei kuulu rasahdustakaan.

Pihavalot sammutettuna. Vain kynttilälyhty luo valoa hämärään.

Mitä Tapaninpäivästä kertoisin? Leppoisaa kotoilua ja lepoa. Hyvää ruokaa ja herkkuja syödessä.

Mieleeni jäi tuo mystisen näköinen ilta. Äkkiä sumu nousi jostain. Sumuverhon takana laski aurinko. Sumun yläpuoli värjäytyi oranssiksi. Tälläistä taivaan näytelmää en ollut koskaan nähnyt.

Pakkanen kiristyy. Lämpötilän äkillinen vaihtelu, ehkä sai aikaan näin upean taideteoksen. Millaisia joulumuistoja sinulla on?

Vuosi vaihtui pakkasen paukkuessa nurkissa. Uudet ehjät viikot ja kuukaudet ovat edessä. Mitä ne tuovat tullessaan? Toivottavasti turvallista maailmaa, terveyttä ja viisaita päätöksiä.

Hyvää alkanutta vuotta 2024! Kiitos, jos olette jaksaneet käydä lukemassa artikkeleitani.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *