Arkea

HEMMOTTTELUPÄIVÄ

Maanantai 24.07.-23. Kauan odotettu kampaaja -aika oli tänään. Ystäväni vinkkasi minulle uuden kampaajan. Lahdessa Salon AR. Hieman oli jännitynyt olo. Sain todella hyvän vastaanoton ja pikkuiselta Kerttu koiraltakin tervetulu nuolaisun. Kampaajan kanssa olimme heti samoilla linjoilla. Oli vain ihana istua ja rentoutua. Luottaa ammatilaisen käsittelyyn hiukseni. Kaupungille lähti iloinen ja tyytyväinen asakas. Kesän lämpö helli kulkijaa.

En ole paljonkaan kierrellyt alekauppoja. Aikaisemmin sattumalta poikkesin Nanson myymälään, josta löytyi kaunis kesäpusero puhvihihoineen. Kangas on sinivalkoinen ja sen nimi on Puutarha. Samaa kuosia on ollut tänä kesänä myös mekkoina. Näkyy katukuvassa. Sovittelin kotona puseroa erilaisten housujen kanssa. Mielestäni se sopii täydellisesti valkoiseen yhdistetynä.

Lähdin katselemaan löytyisikö alesta jotain pientä. Sokoksen kosmetiikka – alesta löytyi ihania käsisaippuoita. Poimin mukaani kaksi. Aikaisempi kokemus niistä on hyvä. Ne tuntuvat käsissä hyviltä. Pesun jälkeen käsiin jäi vieno tuoksu. Eivätkä ne kuivata käsiä. Pullot ovat myös kauniita ja tuovat pientä yllellisyyden tuntua wc- tiloihin.

Kenkäkaupassa sovittelin monia sandaaleja vihdoin löytyi sopivat ja keveäntuntuiset jaloissa. Mustissa sandaaleissa on hopeakoristeita viehkeyttä antamaan. Ehkäpä näillä on mukava astella kesäisessä säässä.

Nyt täytyi kiiruhtaa, sillä minulla oli treffit mieheni kanssa Asemapäällikön kahvilassa.

Kahvilan ovella on kukkaispyörä tervehtimässä sisäänkulkijoita. Tuntee itsensä tervetuleeksi, kun on kauniisti laitettu sisäänkäynti.

Herkuttelimme pullataikinaa leivotulla omenapiirakalla ja vastakeitetyllä kahvilla. Vietimme aikaa kiireettömästi jutustellen keskenään. Nautimme kauniista ja rauhallisesta ympäristöstä.

Kävelimme kahvilan pihapiirissä, joka huokui menneitä aikoja. Istuskeltiin pihapenkillä nauttien kesästä.

Lapsuusajan muistot palasivat mieleen, kuinka arvokkaalta sanalta kuulosti ” Asemapäällikön talo”. Silloin talon ympärillä oli suurempi kaunis puutarha kukkineen ja omena puineen. Vanha maakellari on säästynyt. Ilmeisesti pihassa viljeltiin myös hyötykasveja, jotka syksyn tullen säilöttiin kellariin. En muista tarkallen. Pienen tytön mielikuvitus ja uteliaisuus olisi halunnut kurkistaa taloon sisälle. Nythän se on mahdollista, koska talo on kaikkien yhteinen olohuone. Sieltä voi ostaa kahvin kanssa maukkaita leivonnaisia, myös suolaisia. Aamiaistakin on tarjolla. Sisällä voi junaa odottava levähtää. Nautia rauhasta ennen matkan jatkumista.

Junan pysähtyessä Lahden ( Lahen ) asemalla vastassa on osuva teksi, joka kertoo kaiken. Tervetuloa Lahteen!

Tässä on uusi minä, joka vietti mahtavan hemmottelupäivän kotikonnuillaan.

2 kommenttia

  • Marja Kiiskilä

    Kiva että käynti kampaajalla oli onnistunut. Pusero ja kampaus näyttävät tosi, tosi hyvältä. Asemapäällikön kahvila on todella suloinen ja tarjontapuolikin on maukasta. Pienenä tyttönä Anttilanmäelle asunneena reitti kulki usein talon ohi. Ihanaa kesän jatkoa Mervi ystäväni.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *