Arkea

FINNMARI

Juuri ennen Joulua ajelimme Miekkiöön ( lähellä Lahtea ) Finnmarin kynttilämyymälään. Meidän joka jouluinen perinne oli käydä täällä. Tänä vuonna käynti jäi viimetippaan.

Voi, miten kutsuva sisäänkäynti. Pöydälle oli aseteltu lyhdyt, joissa paloi punaiset kynttilät. Päivä oli hämärä ja kynttilänvalo loisti valkoiseen lumimaisemaan. Pöydällä oli myös koriste joulutähtiä. Ne näyttivät aika aidoilta ja sopivat hyvin ulkokäyttöön. Ikkunoissa loisti valkoiset tähdet. Mitä ihanaa sisältä löytyisikään?

Sisältä myymälästä löytyy kaikkea kaunista joulusisustukseen, ei vain ainoastaan kynttilöitä. Tonttuja siellä ja täällä jokapuolella kurkkimassa. Nämä veitikat olivat piilossa juolusukkien sisällä. Piilosta ne paljastuivat hyvin. Niillä oli näkyvissä hiippalakki, parta ja nenännykerö. Suloisia tonttusia.

Katso, miten kaunista ja jouluista. Eihän täällä käyntiä voi kukaan vastustaa. Varsinkin tälläinen jouluhöperö kuin minä. Meitä on varmaan monia, ketkä menee aivan pyöräälle päästään. Myymälä on kauniisti ja aistikkaasti sisustettu.

Välikahvilla on käytävä. Ihana istuskella kaikessa rauhassa upeassa joulukahvilassa. Possumukkikahvit maistuu ennen joulupiparien, suklaiden, vihreidenkuulien ja muiden herkkujen mutustelua. Ikkunasta avautuu rauhallinen kaunis maalaismaisema.

Hei, täällä on kokonainen piparkakkukylä. Jos ei itse ehdi leipoa tai muuten vaan ei tykkää leipomisesta. Täältä löytyy materiaalia koota kotiin oma piparkakkumaailma. Ei yhtään pöhkömpi idea. Minun piti pysähtyä viipyilemään tämän ihanuuden äärelle tarkastelemaan pieniä yksityiskohtia. Mykistyttävää, miten aidoilta ne näyttivät. Hurmaavaa!

Tässä on meidän ostoksemme. Antiikkikynttilöitä, tuikkuja, pöytäkynttilöitä valkoisia ja punaisia. Huomasitko pienessä rasiassa pitsimäisiä, valkoisia lumihiutaleita. kuusen koristeeksi. Nyt oli aika poistua takavasemmalle, muuten olisin lähtenyt uudelle kierrokselle.

Mukavaa oli taas käydä. Vaihtelua kodin jouluhössötyksille. Vinkki teille tulee vähän myöhässä. Jouluahan kuitenkin kestää loppiaiseen. Vielä on aika sytytellä kynttilöitä. Tammikuun illat ja aamut ovat hämäräisiä. Jos kynttilävarastosi on loppumassa, niin voi poiketa Finnmarilla. Onkohan siellä alennusmyynti? En tiedä?

Kynttiläpuoti on aina avoinna. Kynttilävalikoima muuttuu vuodenaika vaihteluiden mukaan. Somisteet ovat myös ajankohtaisia.

Tältä reissulta kotiin palatessa huomasin, että minulla onkin varastossa viimevuonna ostettuja pöytäkynttilöitä. Hupsis!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *