Arkea

Arjenilot

Vihdoinkin Helmikuu. Tammikuun iloisia päiviä oli 25.1, jolloin vietettin perinteisesti. Paulin nimipäivää.Vanha kansa sanoi: ” Jos ei pakkanen pauku Paavalina, niin ei kelpoa koko kesänä. ” Tiedä häntä, pitääkö paikkansa? Ilmastonmuutoksen myllätessä ei vanhat viisaudet ehkä toteudu. Jokatapauksessa pakkasella mentiin.

Leivoin nimipäiväpöytään aurinkoisenkakun. Ihan tavallinen sokerikakkupohja torttuvuokasssa. Persikkakoristeet toivat auringonpaistetta nimipäiväsankarille. Appelsiinipullat koristelin sokerikuorrutteella. Täytteenä pullassa oli sokeri – kanelisekotusta ja joulukakuista jääneitä appelsiinikuoripaloja. Pirteän makuisia. Ei muuta kuin kahvit kuppiin ja nautittiin.

Toinen Tammikuun lopun perinne oli runoilta. No, mikä? Monien vuosien varrella olemme kokoontuneet runoystävämme kotiin. Vain pandemian aikana oli tauko. Meitä kokoontuu n. 9 runoystävää. Tervetulleeksi toivotti aina iloinen emäntämme, tarjoillen lämmintä glögiä. Vuoden aikana tapahtuneita kuulumisia vaihdettiin ja maisteltiin emännän leipomia herkkuja kahvin/teen kera. Suolaisena tarjottavana oli lohi – ja kanttarellipiirakkaa. Makoisamman siitä teki itse poimitut sienet kesämökin maisemissa. Jälkiruokana oli mutakakkua.

Jokainen meistä luki lempirunojaan. Oli myös niin koskettavia hetkiä, että sai silmät kyyneliin. Myös iloisia ajatuksia unohtamatta ja naurunpyrskähdyksiä. Yhteistä iloa ja tunteita laidastalaitaan. Voimaannuttavaa yhdessäoloa.

Minä esitin oman kirjoittamani runon. En tiedä, miksi minua jännitti tutussa porukassa. Ehkä se on, vaan niin jännää lukea omia ajatuksia. Runo on tätäpäivää. Maailmanlaajuista. Kertoo, kuinka jokaisella on oikeus olla onnellinen. Kirjoitan sen teille. Paljon helponpaa on kirjoittaa, kun en näe teitä. Toivon teidän, kuitenkin lukevan sen.

Tuuli

Lentäisin tuulen mukana korkealle.

Näkisin pilvenhattaroita ja tummia myrskypilviä.

Koko maailma alapuolellani.

Huomaisin surua ja iloa.

Puhaltaisin murheet pois.

Antaisin aikaa olla onnellinen.

Jos, minulla vain olisi valtaa tehdä niin.

Myötätuulen mukana palaisin kotiin.

Turvasatamaani,

jos jokaisella olisi koti turvapaikkanaan.

Oikeus olla onnellinen.

Koti rauhaisa, rakastettu.

Anna itselle aikaa olla onnellinen.

Nyt!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *